Om Oss

Det var dags för en förändring.

Jag upptäckte att det inte fanns en unisex produkt för torra läppar som klarade av att uppfylla dagens behov och standard av kvalitet och hållbarhet. Så jag skapade framtidens läppbalsam i en 100% plastfri, biologisk nedbrytbar tub. Med en ekologisk och vegansk formula, som fylls av kärleksfulla händer i vår Svenska läppbalsam fabrik. Ja, du läste rätt. Med noggrant utvalda ingredienser och materialval, inifrån och ut, kan du äntligen njuta av ett läppbalsam som tar hand om vår jord & dina läppar på rätt sätt.

Jag menar, hur kommer det sig egentligen att alla läppbalsam där ute fortfarande innehåller hormonstörande ämnen, animaliska ingredienser och billigt fyllnadsmaterial som inte gör någon skillnad? Och med hjälp av sina kemiskt doftande och smaksatta ingredienser kanske gör läpparna ännu torrare.

Visste du tex att vi förlorar fukten i läpparna 3 gånger snabbare än i huden? Visste du att vi äter upp ca 4 läppbalsam per år vid daglig användning? 

Jag tycker att en produkt som vi använder så intimt och så regelbundet borde vara bättre. Alla har vi då och då behov av ett läppbalsam i vårt liv, men det behöver inte vara på bekostnad av varken hälsa, djur eller natur.

Mildred är skapad för de människor som delar plats på jorden just nu och vill kunna välja en hållbar livsstil och för framtidens generationer.

Jag känner mig välsignad att som hudterapeut få skapa en produkt med uteslutande ekologiska, vilda och hållbara råvaror i en vacker och nedbrytbar förpackning och dela den med dig.

Varma Hälsningar

Tilda Nordh , founder of Mildred & mom to Valentin.