Om Oss

Så skapade jag framtidens läppbalsam..

Hej, vad kul att du har hittat hit. Mitt namn är Tilda Nordh. Jag har arbetat i skönhetsbranschen hela mitt vuxna liv och har en bakgrund som hudterapeut. 

En kall vinterdag under min mammaledighet upptäckte jag att majoriteten av alla läppbalsam där ute i butikshyllorna inte var tillräckligt säkra eller bra. Varje år hände nämligen samma sak med mina läppar. Det började med att de drog ihop sig, ibland svida lite lätt, sedan upptäckte jag hur jag satt och slickade och bet mig i läpparna för att de blev torra och flagnade, tillslut brann de, jag fick en spricka med blod mitt på överläppen. Jag gick jag ut i butikerna för att köpa en produkt som kunde hjälpa mig.

I samma veva slog det mig att majoriteten av alla läppbalsam där ute innehöll hormonstörande ämnen, animaliska ingredienser och billigt fyllnadsmaterial som inte gjorde någon större skillnad. Med kemiskt doftande och smaksatta ingredienser stod jag där och riskerade att gå hem och fortsätta den onda cirkeln ännu en väderväxling. (För vi har fyra sådana här i Norden)

Jag bestämde mig där och då, jag skulle ta fram en produkt med de bästa råvarorna inifrån och ut och aldrig mer behöva bekymra mig om varken spruckna läppar eller ohållbara ingredienser. När jag tillslut hittade en förpackningen som var komposterbar, dvs 100 % biologiskt nedbrytbart material, började pusselbitarna falla på plats. Jag valde att använda färg av soyabönor istället för petroleumbaserad ink för att hålla förpackningen fri från både plast och starka kemikalier. Formulan består av uteslutande veganska, ekologiskt odlade och viltskördade ingredienser som tränger ner i hudens andra lager där den gör skillnad. Binder och bevarar fukt, samt skyddar mot yttre påfrestningar. Mildred har kallpressade oljor istället för varmpressade för att behålla all färskhet & näring. Varje tub fylls i små batcher- för hand i en Svensk läppbalsam fabrik för att bevara hantverket och bara tillverka på din begäran.

Mildred innehåller heller inget vatten, vilket också gör den perfekt till skidor, ridsport, segling eller jakt eftersom den aldrig fryser. Stiftet är 14 g för att täcka hela läppen när du smörjer, den har en svart & stilren design för att upplevas mer unisex och orginalet kommer alltid att vara doftfri för alla som mår bäst av det naturliga. Den är faktiskt så ren- att du skulle kunna äta upp den. Med tanke på att huden absorberar 60 % av det vi smörjer på, så ansåg jag att det var nödvändigt.

Skulle du av någon oförlåtlig anledning tappa den i naturen så bryts den ner på ca 2 månader. Bra va? På så vis utger den ingen fara för varken djur, hav eller natur. Genom att köpa en mildred, istället för en annan kompis på hyllan, är du med och byter ut en o-hållbar produkt i taget. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Det här blev mitt sätt att bidra till en grönare omställning, för kommande generationer och för alla oss som delar plats på jorden just nu. Jag känner mig tacksam att som erfaren hudterapeut få skapa en produkt med uteslutande ekologiska, vilda och hållbara råvaror i en vacker och nedbrytbar förpackning och dela den med dig.

Psst. Jag har inte haft torra läppar sedan dess!

Varma Hälsningar

Tilda Nordh , founder of Mildred & mom to Valentin.