Därför är vilda, naturliga och ekologisk odlade ingredienser framtiden.

Man pratar ofta om innehållet av en produkt , vilka ingredienser och egenskaper den har. Vi pratar mer sällan om valet av förpackning. Det vill vi ändra på. Därför är vi lite extra stolta över att redovisa Mildred's innehållsförteckning innifrån och ut. 

100 % Biologisk nedbrytbar: Min tub är gjord av 100 % biologisk nedbrytbart material. En blandning mellan sockerrör, trämassa och naturliga färgpigment ifrån soyabönor. Det innebär att du skulle kunna kompostera mig, tids nog bryts jag ner i jorden, men jag kan också sorteras och återvinnas för att bli nytt papper och kartong ett par gånger till. Bra va?

Vegansk: Jag innehåller inget ämnen ifrån djurriket, som flera av mina grannar på hyllan gör. Jag är född och skapad ifrån naturen, med uteslutande ekologiskt odlade, viltskördade och kallpressade ingredienser. 

Crulety Free: Jag är bara testad på människor och allra mest av min petiga grundare och hennes crew. Skulle jag av någon oförlåtlig anledning hamna i naturen, är jag skapad för att inte riskera någon större fara för varken haven, djur eller natur.

Ekologisk: Jag är gjord utav uteslutande naturliga och ekologisk odlade ingredienser. Så mycket som 98,9 % av mig. Det innebär att jag är fri ifrån syntetiska doftämnen, etoxilerade råvaror, silikoner, paraffin och andra produkter från petroleum. Jag har nolltolerans mot cancerframkallande, mutagena eller reproduktionsskadliga ämnen. 

Ekologisk kallpressad Mandelolja : Mildred's basolja, passar alla hudtyper, även babyvård rik på omättade fettsyror och är bra för sina mjukgörande egenskaper. 

Ekologisk Karnubavax: Mildred's fasta konsistens, bra för sina skyddande egenskaper. Det går åt hälften så mkt karnubavax som bivax när man tillverkar lip balm. Det är både ett veganskt alternativ och går åt mindre mängder. 

Ekologisk kallpressad Jojobaolja: Mildred's fuktbindare. Effektivt mjukgörande och binder fukt till huden.

Ekologisk kallpressad Ricinolja: Mildred's smidiga, glossiga, glansgivare ifrån en fairtrade certifierad odling.

Ekologisk kallpressad Havreolja : Mildred's lugnande och vårdande ingrediens. Den lena milda havreoljan skördad i norden, är bra för torr och irriterad hud. OBS. Oljan innehåller inte proteiner eller gluten. Den kan därför används även av havrekänsliga personer.

Ekologisk kallpressad Havtorn: Mildred's aktiva, energigivande ingrediens ifrån kallpressad olja av havtornskärnorna, utvunnen från ekologiska odlingar i Norden av allra högsta kvalitet.  Mjukgör och ger ny energi åt trött och torr hud. Rik på A vitamin & E vitamin. 

Ekologisk Aloe Vera: Mildred's multifunktionella antioxidant. Aloe Vera innehåller en mängd bio aktiva ämnen som vitaminer, mineraler, enzymer och arbetar på att binda fukt och är optimal för torr och skadad hud. 

Viltskördade Kelp Alger: Mildred's anti age ingrediens. Algens elastiska fibrer innehåller proteiner och polysackarider ökar cellaktiviteten i huden.  Dermatologiska studier har visat att hudens fasthet och elasticitet ökar efter 4 veckors användning. 

Lämna en kommentar